Maak uw wagenpark groener

Neem contact op

Duurzaam leasen

Kiest uw organisatie voor duurzaam ondernemen? En wilt u dit ook doorvoeren in uw wagenpark?

Kies dan voor het leasen van duurzame auto’s. Er zijn verschillende manieren waarop uw onderneming de CO2-uitstoot kan compenseren of terugdringen. Hiermee kan uw wagenparkbeheer onderdeel uitmaken van het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) van uw organisatie.

Hitachi Capital Mobility helpt u graag om uw wagenpark groener te maken. Samen zorgen we ervoor dat uw organisatie kan besparen op CO2-uitstoot en de kosten van uw wagenpark. Er zijn verscheidene opties met betrekking tot duurzame mobiliteit:

Duurzaam elektrisch leasen

Verduurzaam uw wagenpark door over te stappen op elektrisch leasen. Een elektrische auto stoot helemaal geen CO2 uit en tot wel 75 procent minder fijnstof dan een brandstofauto. Bovendien komen volledig elektrische auto’s nog tot 2025 in aanmerking voor fiscale voordelen. Het aantal elektrische auto’s en het aantal (snel)laadpalen stijgt snel in Nederland, een auto opladen is straks even normaal als tanken. Wilt u laadpalen bij uw woon- of werkplek? Ook daar kan Hitachi Capital Mobility samen met haar partners in voorzien.

Rijden op waterstof

Rijden op waterstof is nog niet zo bekend als elektrisch rijden en ook tanklocaties zijn nog niet zo alomtegenwoordig als oplaadpunten. Toch gaat waterstof een veelbelovende toekomst tegemoet. Hitachi Capital Mobility houdt de ontwikkelingen rondom waterstofauto’s voortdurend in de gaten en heeft veel vertrouwen in deze duurzame vorm van mobiliteit. Rijden op waterstof kan nu al aantrekkelijk zijn voor bedrijven met een groot wagenpark die in hun eigen tanklocatie willen voorzien.

Mobiliteitsbudgetten

Bij een mobiliteitsbudget is de medewerker zelf verantwoordelijk voor de gemaakte kosten. Hierbij is het vaak het geval dat de medewerker een budget per maand krijgt van de werkgever. Budget wat aan het einde van de maand over is, mag de medewerker houden. Geeft de medewerker meer uit aan reizen dan het gestelde budget? Dan zijn deze kosten voor eigen rekening. Het is gebleken dat medewerkers bewuster nadenken over hun reisgedrag. Een groot voordeel hiervan is dat zij bewuster en milieuvriendelijker reizen. Zo kan uw organisatie bijdragen aan een lagere milieubelasting.

Duurzaam leasen ook voor uw organisatie?

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie? Neem gerust contact op: onze collega’s denken graag met u mee. 

Wilt u persoonlijk advies? Bel dan direct en vrijblijvend 088 - 28 28 400

Neem contact op