Win-win met toename lease-auto's

28 februari 2019

Steeds meer mensen kiezen voor het gemak van een lease-auto. Nederland telt eind 2018 het recordaantal van 1 miljoen lease-auto’s. Volgens de VNA draagt de toename van lease-auto’s op de Nederlandse wegen bij aan vergroening en veiligheid.

De populariteit van leasen vertoont al jaren een stijgende lijn en neemt verder toe. Zowel zakelijk, maar ook 150.000 consumenten kiezen voor het gemak van zorgeloze mobiliteit. Dit blijkt uit cijfers van het de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen.

Bijna de helft van de nieuw gekochte auto’s in ons land is een lease-auto. De voordelen van lease zijn dan ook onomstotelijk. U rijdt in een nieuwe auto voor een vast bedrag per maand. Vrijwel alle bijkomende lasten zijn bij deze prijs inbegrepen. Denk hierbij aan wegenbelasting, verzekeringen, onderhoud en reparaties.

De toename van het aantal lease-auto’s in Nederland veroorzaakt volgens de VNA ook een opvallend voordeel. Omdat de lease-auto’s nieuwe auto’s zijn, zijn deze schoner, zuiniger en veiliger dan wat er gemiddeld in Nederland rondrijdt. Het lijkt tegenstrijdig, maar met een toenemend aantal lease-auto’s wordt dus een bijdrage geleverd aan de vergroening en het veiliger maken van de automobiliteit in Nederland.

Lagere CO2-uitstoot

Een gemiddelde nieuwe lease-auto levert per kilometer zo’n 6% minder CO2-uitstoot dan de rest van Nederland. Ten opzichte van auto’s in eigendom van bedrijven is dat zelfs 15% minder.

Renate Hemerik, directeur VNA, verklaart: "Het is simpel, veel consumenten kiezen voor een private lease-auto en stappen daarmee uit een vaak oudere privéauto. Als je bedenkt dat de gemiddelde privéauto ruim 10 jaar oud is en men bij private lease in een nieuwe auto gaat rijden, dan is dat directe winst voor de CO2-uitstoot. Naast het feit dat nieuwe auto’s zuiniger rijden, hebben zij gemiddeld ook meer veiligheidsopties. En dat is weer goed voor de verkeersveiligheid en de doelstelling van het kabinet om het aantal verkeersslachtoffers in Nederland terug te dringen."

Hoe leaset u als particulier een auto?

Een auto private leasen is heel eenvoudig. U neemt een kijkje tussen de Private Lease modellen op onze website, kiest de auto van uw voorkeur en vraagt een offerte bij ons aan. U bent natuurlijk ook van harte welkom in onze showroom in Groningen. Daar kunt u onze Private Lease selectie in het echt bekijken, een proefrit maken en meteen de auto kiezen die het beste bij u past. U kunt ons direct een leasevoorstel laten maken.­­­

Bent u benieuwd naar ons private lease aanbod? Klik hier.

Bron: Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen


 1. 21 mei 2019

  Veiligheidssystemen in nieuwe auto's vanaf 2022 verplicht

  Alle auto’s die vanaf 2022 op de Europese markt komen, moeten worden uitgerust met een hele reeks geavanceerde veiligheidsvoorzieningen. De nieuwe modellen dienen door fabrikanten te worden voorzien van o.a. een intelligente snelheidsassistent, een alcoholslot, noodremsystemen, verbeterde gordels en een hulpmiddel om in de rijstrook te blijven.

 2. 30 april 2019

  Elektrische auto stijgt in populariteit

  Steeds meer organisaties kiezen voor een geëlektrificeerd wagenpark. Hierdoor worden zakelijke kilometers duurzamer en bovendien zijn elektrische auto’s gunstig voor medewerkers, door de lagere bijtelling voor elektrische auto’s.

 3. 12 april 2019

  Invoering WLTP Bedrijfswagens

  Op korte termijn uw bedrijfswagen aanschaffen of vervangen kan zorgen voor hoge besparingen. In 2018 is de WLTP voor personenauto’s ingevoerd. Dit jaar gaat dit ook gebeuren voor bedrijfswagens. Bij personenauto's leidde de invoering vorig jaar tot aanzienlijke prijsverhogingen.

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief