Win-win met toename lease-auto's

28 februari 2019

Steeds meer mensen kiezen voor het gemak van een lease-auto. Nederland telt eind 2018 het recordaantal van 1 miljoen lease-auto’s. Volgens de VNA draagt de toename van lease-auto’s op de Nederlandse wegen bij aan vergroening en veiligheid.

De populariteit van leasen vertoont al jaren een stijgende lijn en neemt verder toe. Zowel zakelijk, maar ook 150.000 consumenten kiezen voor het gemak van zorgeloze mobiliteit. Dit blijkt uit cijfers van het de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen.

Bijna de helft van de nieuw gekochte auto’s in ons land is een lease-auto. De voordelen van lease zijn dan ook onomstotelijk. U rijdt in een nieuwe auto voor een vast bedrag per maand. Vrijwel alle bijkomende lasten zijn bij deze prijs inbegrepen. Denk hierbij aan wegenbelasting, verzekeringen, onderhoud en reparaties.

De toename van het aantal lease-auto’s in Nederland veroorzaakt volgens de VNA ook een opvallend voordeel. Omdat de lease-auto’s nieuwe auto’s zijn, zijn deze schoner, zuiniger en veiliger dan wat er gemiddeld in Nederland rondrijdt. Het lijkt tegenstrijdig, maar met een toenemend aantal lease-auto’s wordt dus een bijdrage geleverd aan de vergroening en het veiliger maken van de automobiliteit in Nederland.

Lagere CO2-uitstoot

Een gemiddelde nieuwe lease-auto levert per kilometer zo’n 6% minder CO2-uitstoot dan de rest van Nederland. Ten opzichte van auto’s in eigendom van bedrijven is dat zelfs 15% minder.

Renate Hemerik, directeur VNA, verklaart: "Het is simpel, veel consumenten kiezen voor een private lease-auto en stappen daarmee uit een vaak oudere privéauto. Als je bedenkt dat de gemiddelde privéauto ruim 10 jaar oud is en men bij private lease in een nieuwe auto gaat rijden, dan is dat directe winst voor de CO2-uitstoot. Naast het feit dat nieuwe auto’s zuiniger rijden, hebben zij gemiddeld ook meer veiligheidsopties. En dat is weer goed voor de verkeersveiligheid en de doelstelling van het kabinet om het aantal verkeersslachtoffers in Nederland terug te dringen."

Hoe leaset u als particulier een auto?

Een auto private leasen is heel eenvoudig. U neemt een kijkje tussen de Private Lease modellen op onze website, kiest de auto van uw voorkeur en vraagt een offerte bij ons aan. U bent natuurlijk ook van harte welkom in onze showroom in Groningen. Daar kunt u onze Private Lease selectie in het echt bekijken, een proefrit maken en meteen de auto kiezen die het beste bij u past. U kunt ons direct een leasevoorstel laten maken.­­­

Bent u benieuwd naar ons private lease aanbod? Klik hier.

Bron: Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen


 1. 13 maart 2020

  Maatregelen coronavirus

  Het coronavirus verspreidt zich in Nederland. Omdat het welzijn van u en onze medewerkers voorop staat, hebben wij een aantal maatregelen getroffen om eventuele besmetting met het COVID-19 virus zoveel mogelijk te voorkomen.

 2. 12 maart 2020

  Lagere maximumsnelheid op Nederlandse snelwegen

  De verlaagde maximumsnelheid van 100 kilometer per uur is op sommige Nederlandse snelwegen al vanaf vrijdagochtend 13 maart van kracht. Wanneer de nieuwe borden zichtbaar zijn, geldt de nieuwe snelheidslimiet. Een aantal van deze nieuwe borden wordt al in de nacht van 12 op 13 maart onthuld.

 3. 28 januari 2020

  Hydrogen Valley, volop kansen voor de waterstofauto

  Op dit moment is de elektrische auto enorm geliefd onder zakelijke rijders. Dat is natuurlijk niet gek, want wie wil nou niet in een fluitsterstille auto rijden, die ook nog eens goed voor het milieu is? Terwijl het overgrote deel van Nederland in een auto met accu rijdt, is er ondertussen nog een andere schone techniek die steeds meer terrein wint: waterstof.

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief