Veilig onderweg in de herfst

12 november 2019

Het is weer herfst. Dat betekent regen en dalende temperaturen, laagstaande zon tijdens de spits en meer in het donker rijden. Dit zorgt natuurlijk voor meer files en ongelukken. Alle reden dus om de auto in optimale conditie te brengen en zelf extra alert te zijn achter het stuur. Met de volgende tips gaat u goed voorbereid op weg.

Dalende temperaturen en verminderd zicht

De eerste nachtvorst is een feit. U weet natuurlijk dat dit gladheid kan veroorzaken en dat gladheid voor een langere remweg zorgt. Ga daarom veilig de weg op met winterbanden, zorg voor de juiste bandenspanning en voldoende profiel. Hierdoor heeft u maximale grip bij een glad wegdek door regenval of vorst.

Door de koudere nachten en vorst, kan uw zicht natuurlijk ook belemmerd worden door een beslagen of bevroren voorruit. Om de gevormde condens zo snel mogelijk van uw voorruit te laten verdwijnen, kunt u de airco inschakelen bij het ontwasemen. De (droge) aircolucht zorgt ervoor dat het vocht snel uit de auto verdwijnt, de ramen weer helder zijn en u weer goed zicht heeft. Daarnaast is het raadzaam om bij vorst goed de ramen ijsvrij te krabben en gebruik te maken van antivries ruitenwisservloeistof.

Uw zicht kan natuurlijk ook slechter zijn, door de laagstaande zon. De zon komt laat op en gaat vroeg weer onder en staat tijdens de spits laag aan de hemel. Neem daarom uw zonnebril mee in de auto, zodat u tijdens de spits beter zicht heeft.

Wees uitgerust en zet de verwarming niet té hoog

Zet de verwarming niet te hoog, door te rijden in een (te) warme auto kunt u slaperig worden. Hierdoor vermindert uw concentratie, vooral wanneer de zon onder is.

Gaat u een lange autorit maken? Zorg er dan voor dat u goed uitgerust op weg gaat en neem gedurende de autorit voldoende pauzes. Bent u erg vermoeid? Doe dan een zogenaamde powernap, een korte slaap, in één van de pauzes. Tijdens een powernap van 20 minuten bouwt u weer hernieuwde energie op, zodat u de route weer veilig kunt vervolgen.

Pech onderweg

Last but not least, neem te allen tijde een warme jas of deken mee. We gaan er natuurlijk niet van uit, maar mocht u onverhoopt toch pech onderweg krijgen, dan wilt u natuurlijk geen kou vatten.

Komt u trouwens aan de kant van de weg te staan? Bel dan met ons noodnummer +31 (0)88 28 28 499. Wij doen er alles aan om u zo snel mogelijk weer op weg te helpen.

Prettig geregeld.


 1. 13 maart 2020

  Maatregelen coronavirus

  Het coronavirus verspreidt zich in Nederland. Omdat het welzijn van u en onze medewerkers voorop staat, hebben wij een aantal maatregelen getroffen om eventuele besmetting met het COVID-19 virus zoveel mogelijk te voorkomen.

 2. 12 maart 2020

  Lagere maximumsnelheid op Nederlandse snelwegen

  De verlaagde maximumsnelheid van 100 kilometer per uur is op sommige Nederlandse snelwegen al vanaf vrijdagochtend 13 maart van kracht. Wanneer de nieuwe borden zichtbaar zijn, geldt de nieuwe snelheidslimiet. Een aantal van deze nieuwe borden wordt al in de nacht van 12 op 13 maart onthuld.

 3. 28 januari 2020

  Hydrogen Valley, volop kansen voor de waterstofauto

  Op dit moment is de elektrische auto enorm geliefd onder zakelijke rijders. Dat is natuurlijk niet gek, want wie wil nou niet in een fluitsterstille auto rijden, die ook nog eens goed voor het milieu is? Terwijl het overgrote deel van Nederland in een auto met accu rijdt, is er ondertussen nog een andere schone techniek die steeds meer terrein wint: waterstof.

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief