Tot 5000 euro subsidie op uitstootvrije bestelbus

30 november 2020

Ondernemers kunnen vanaf het voorjaar van 2021 tot wel €5000,- euro subsidie aanvragen op de aanschaf of lease van zogeheten ‘schone’ bestelbussen.

De prijs van een bestelbus is afhankelijk van de grootte. De subsidie bedraagt dan ook 10% van de aanschafprijs, met een maximumsubsidie van €5000,-. De aanschafsubsidie doet geen afbreuk aan andere fiscale voordelen zoals de milieu-investeringsaftrek.

De subsidie is er op gericht om de luchtkwaliteit in met name de steden te bevorderen, daarnaast wil de regering ondernemers stimuleren om over te stappen op elektrisch rijden.

Er zijn wel een aantal spelregels aan verbonden. Zo moet de bus een minimale actieradius van 100 kilometer hebben en komt er per bedrijf een maximaal aantal wagens waar de subsidie voor aangevraagd mag worden. Wordt de bestelbus binnen drie jaar doorverkocht? Dan moet een deel van de subsidie worden terugbetaald. 


  1. 9 maart 2021

    Hitachi Capital Mobility groeit door

    ​In een snel veranderende wereld neemt Hitachi Capital Mobility een leidende rol op het gebied van mobiliteit. Wereldwijde trends in mobiliteit worden vertaald in oplossingen op maat. Vorig jaar is daarom een samenwerking gestart met Mobility Mixx, waarmee full-service mobiliteitskaarten worden aangeboden.

  2. 2 februari 2021

    De toekomst van duurzame mobiliteit, wat is de volgende stap?

    Wat is de toekomst van duurzame mobiliteit? Rijdt straks iedereen in een elektrische auto? Hoe lang blijft de plug-in hybride auto nog populair? Gaat de waterstofauto nog een doorbraak maken? En hoe lang hebben benzine- en dieselauto's nog toekomst? Hitachi Capital Mobility presenteerde in samenwerking met Change Inc. een serie van vier video's over duurzame mobiliteit. Bekijk nu de samenvatting.

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief