Prinsjesdag 2020

16 september 2020

​Gisteren was het Prinsjesdag! Een Prinsjesdag als geen ander, maar mobiliteitsnieuws is er altijd. Wij zetten voor u de belangrijkste veranderingen voor de zakelijke rijder op een rij: wat verandert er in 2021?

Bijtellingspercentages 2021

De bijtellingspercentages zijn vorig jaar al bekendgemaakt en hier zijn geen grote veranderingen in doorgevoerd. Bent u in 2021 toe aan een nieuwe leaseauto? Dit zijn de definitieve bijtellingspercentages van volgend jaar:

 • Brandstofauto 22% bijtelling
 • Elektrische auto 12% bijtelling*

*Tot een cataloguswaarde van €40.000, daarna geldt een bijtellingspercentage van 22%.

Eenvoudig uw bijtelling voor 2021 berekenen? Gebruik dan onze bijtellingscalculator.


Hogere accijns op diesel

Per 1 januari wordt de accijns op diesel met 1 eurocent per liter verhoogd. Daarnaast volgt er in het jaar 2023 een tweede stijging van nogmaals 1 eurocent. Hiermee wordt het diesel rijden verder ontmoedigd door het kabinet.


Fiscale regeling elektrische fietsen blijft aantrekkelijk

De in 2020 vastgestelde regeling van jaarlijkse 7% bijtelling op de consumentenprijs wordt doorgezet. Dit betekent dat u als zakelijk rijder van een elektrische fiets geen privékilometers hoeft bij te houden. Zo blijft een elektrische fiets van de zaak ook in het komende jaar aantrekkelijk. Meer weten over zakelijk elektrisch fietsen? Neem contact op met uw accountmanager. 


Verlaagd tarief openbare laadpalen wordt verlengd tot einde 2022

Het verlaagde tarief voor energiebelasting en nultarief voor de Opslag Duurzame Energie en Klimaattransitie (ODE) wordt verlengd voor openbare laadpalen van elektrische auto’s.


Aangescherpte CO2-tarieven

De overheid stimuleert milieuvriendelijk rijden, nieuwe auto’s zijn over het algemeen ook steeds zuiniger. De Europese CO2-normen worden daarom verder aangescherpt, dit heeft gevolgen voor de aanschafbelasting personenauto’s. In onderstaande afbeelding wordt beschreven hoe u de bpm per 1 januari 2021 kunt berekenen. 


Tabel om bpm te berekenen *bron: Belastingplan 1. 9 maart 2021

  Hitachi Capital Mobility groeit door

  ​In een snel veranderende wereld neemt Hitachi Capital Mobility een leidende rol op het gebied van mobiliteit. Wereldwijde trends in mobiliteit worden vertaald in oplossingen op maat. Vorig jaar is daarom een samenwerking gestart met Mobility Mixx, waarmee full-service mobiliteitskaarten worden aangeboden.

 2. 2 februari 2021

  De toekomst van duurzame mobiliteit, wat is de volgende stap?

  Wat is de toekomst van duurzame mobiliteit? Rijdt straks iedereen in een elektrische auto? Hoe lang blijft de plug-in hybride auto nog populair? Gaat de waterstofauto nog een doorbraak maken? En hoe lang hebben benzine- en dieselauto's nog toekomst? Hitachi Capital Mobility presenteerde in samenwerking met Change Inc. een serie van vier video's over duurzame mobiliteit. Bekijk nu de samenvatting.

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief