Prinsjesdag 2020

16 september 2020

​Gisteren was het Prinsjesdag! Een Prinsjesdag als geen ander, maar mobiliteitsnieuws is er altijd. Wij zetten voor u de belangrijkste veranderingen voor de zakelijke rijder op een rij: wat verandert er in 2021?

Bijtellingspercentages 2021

De bijtellingspercentages zijn vorig jaar al bekendgemaakt en hier zijn geen grote veranderingen in doorgevoerd. Bent u in 2021 toe aan een nieuwe leaseauto? Dit zijn de definitieve bijtellingspercentages van volgend jaar:

 • Brandstofauto 22% bijtelling
 • Elektrische auto 12% bijtelling*

*Tot een cataloguswaarde van €40.000, daarna geldt een bijtellingspercentage van 22%.

Eenvoudig uw bijtelling voor 2021 berekenen? Gebruik dan onze bijtellingscalculator.


Hogere accijns op diesel

Per 1 januari wordt de accijns op diesel met 1 eurocent per liter verhoogd. Daarnaast volgt er in het jaar 2023 een tweede stijging van nogmaals 1 eurocent. Hiermee wordt het diesel rijden verder ontmoedigd door het kabinet.


Fiscale regeling elektrische fietsen blijft aantrekkelijk

De in 2020 vastgestelde regeling van jaarlijkse 7% bijtelling op de consumentenprijs wordt doorgezet. Dit betekent dat u als zakelijk rijder van een elektrische fiets geen privékilometers hoeft bij te houden. Zo blijft een elektrische fiets van de zaak ook in het komende jaar aantrekkelijk. Meer weten over zakelijk elektrisch fietsen? Neem contact op met uw accountmanager. 


Verlaagd tarief openbare laadpalen wordt verlengd tot einde 2022

Het verlaagde tarief voor energiebelasting en nultarief voor de Opslag Duurzame Energie en Klimaattransitie (ODE) wordt verlengd voor openbare laadpalen van elektrische auto’s.


Aangescherpte CO2-tarieven

De overheid stimuleert milieuvriendelijk rijden, nieuwe auto’s zijn over het algemeen ook steeds zuiniger. De Europese CO2-normen worden daarom verder aangescherpt, dit heeft gevolgen voor de aanschafbelasting personenauto’s. In onderstaande afbeelding wordt beschreven hoe u de bpm per 1 januari 2021 kunt berekenen. 


Tabel om bpm te berekenen *bron: Belastingplan 1. 7 augustus 2020

  Op vakantie, wat zijn de regels?

  Op vakantie gaan, het gaat dit jaar allemaal even anders. Eerst leek het erop dat een vakantie naar het buitenland er echt niet in zat, inmiddels kan er al veel meer. Waar kunt u naartoe op vakantie en wat zijn dan de regels? En wat nu als uw reis helemaal niet door kan gaan? Wij verzamelden een aantal handige websites waar u up-to-date informatie kunt vinden.

 2. 30 juni 2020

  Goed voorbereid op weg: met je (elektrische) leaseauto op vakantie

  Veel Nederlanders kiezen deze zomer voor een vakantie dicht bij huis. Gaat u met de leaseauto op vakantie? Ga dan goed voorbereid op weg en voorkom onwelkome verrassingen onderweg. Welke items zijn handig om – juist nu – mee te nemen en is een elektrische auto geschikt om mee op vakantie te gaan?

 3. 23 juni 2020

  Wat betekent de invoer van de nieuwe WLTP-meetmethode?

  Gaat u een nieuwe leaseauto bestellen of heeft u er al een besteld die na 1 juli wordt geleverd? Dan merkt u mogelijk de effecten van de invoering van de WLTP-methode op uw BPM-tarief. Met ingang van 1 juli wordt de NEDC-meetmethode namelijk definitief vervangen door de WLTP-methode. Hoe veranderen de kosten van de BPM, de autoprijzen en de bijtelling door WLTP?

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief