Op vakantie, wat zijn de regels?

7 augustus 2020

Op vakantie gaan, het gaat dit jaar allemaal even anders. Eerst leek het erop dat een vakantie naar het buitenland er echt niet in zat, inmiddels kan er al veel meer. Waar kunt u naartoe op vakantie en wat zijn dan de regels? En wat nu als uw reis helemaal niet door kan gaan? Wij verzamelden een aantal handige websites waar u up-to-date informatie kunt vinden.

ANWB Reiswijzer

De ANWB Reiswijzer wordt dagelijks bijgewerkt en biedt praktische informatie over de geldende maatregelen in 23 populaire vakantielanden. Hier vindt u per land eenvoudig of u bijvoorbeeld een mondkapje nodig heeft, of restaurants en andere horeca open zijn en nog veel meer.

Nederland Wereldwijd

De situatie rondom het coronavirus verandert nog dagelijks. De website Nederland Wereldwijd is dé plek om het actuele reisadvies van Buitenlandse Zaken te controleren. Zo weet u zeker dat u niet afreist naar een land dat zojuist code oranje heeft gekregen. Ook staan hier contactgegevens van bijvoorbeeld de Nederlandse ambassade vermeldt, handig in geval van nood.

Consuwijzer ACM

Gaat uw reis onverhoopt niet door vanwege het coronavirus? Bij de Consuwijzer leest u precies wat uw rechten zijn. Ook vindt u hier meer informatie over pakketreizen, vouchers en vliegtickets.  

Blijf op de hoogte

Ook als u al op vakantie bent, kunnen de regels snel veranderen. Het is daarom verstandig om gedurende uw verblijf regelmatig het reisadvies te checken. 


  1. 9 maart 2021

    Hitachi Capital Mobility groeit door

    ​In een snel veranderende wereld neemt Hitachi Capital Mobility een leidende rol op het gebied van mobiliteit. Wereldwijde trends in mobiliteit worden vertaald in oplossingen op maat. Vorig jaar is daarom een samenwerking gestart met Mobility Mixx, waarmee full-service mobiliteitskaarten worden aangeboden.

  2. 2 februari 2021

    De toekomst van duurzame mobiliteit, wat is de volgende stap?

    Wat is de toekomst van duurzame mobiliteit? Rijdt straks iedereen in een elektrische auto? Hoe lang blijft de plug-in hybride auto nog populair? Gaat de waterstofauto nog een doorbraak maken? En hoe lang hebben benzine- en dieselauto's nog toekomst? Hitachi Capital Mobility presenteerde in samenwerking met Change Inc. een serie van vier video's over duurzame mobiliteit. Bekijk nu de samenvatting.

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief