Op naar een schone toekomst met de klusbike

1 juli 2019

​Hitachi Capital Mobility Netherlands B.V. slaat de handen ineen met stichting Energy Expo en de Gemeente Groningen om de mobiliteit in de binnenstad van Groningen te verduurzamen.

Een elektrische aangedreven klusbike komt voort uit deze duurzame samenwerking. De milieuvriendelijke klusbike wordt in gebruik genomen door een klant van Hitachi Capital Mobility en gaat rijden in de binnenstad van Groningen. De Klusbike draagt bij aan de plannen voor een emissievrije stadslogistiek in 2025.

Hitachi Capital Mobility zet zich in voor een duurzame en schone toekomst. Hier en nu, met hart voor de wereld van morgen en voor de generaties na ons. Daarom heeft zij de handen ineen geslagen met Energy Expo, een stichting die zich richt op duurzame oplossingen voor mens en milieu. 

Het doel van deze pilot is om een concept te ontwikkelen waarmee het voor bouw- en klusbedrijven aantrekkelijk wordt om te kiezen voor fietslogistiek. Door te kiezen voor fietslogistiek wordt de CO2 uitstoot terug gedrongen en verdwijnen de klusbussen uit het straatbeeld van met name de binnenstad.

In 2014 heeft de gemeente Groningen de Green Deal Zero Emission Stadslogistiek (GD-ZES) getekend. Hiermee is de ambitie voor een emissievrije stadslogistiek in 2025 uitgesproken. Door in te zetten op emissieloze voertuigen en deelconcepten probeert Hitachi Capital Mobility de uitstoot van schadelijke stoffen zoveel mogelijk te beperken en indien mogelijk, te voorkomen.

Emissieloze bestelwagen

Ondanks de nieuwe ontwikkeling van de Klusbike, zet Hitachi Capital Mobility niet alle bestelwagens prompt aan de kant. Bestelwagens blijven een onmisbaar logistiek transportmiddel. Daarom investeert ze ook in emissieloze bestelwagens. De volledige elektrische Saic Maxus bestelwagen is hier een mooi voorbeeld van. Hitachi Capital Mobility maakt het mogelijk voor ondernemers in heel Nederland om een week lang kosteloos een elektrische bestelauto te testen.

Over Hitachi Capital Mobility

Met eigentijdse mobiliteitsoplossingen en een onderscheidende klantfilosofie vormen Hitachi Capital Mobility een krachtige leasemaatschappij, die klaar is voor de toekomst. Ze is een partner in mobiliteit die voortdurend vooruit denkt en verder kijkt, zich in elke situatie verdiept en de koers bepaalt die het beste bij uw organisatie past. Nieuwe ontwikkelingen in de markt worden vol ambitie doorvertaald naar eigentijdse mobiliteitsoplossingen waar uw organisatie echt iets aan heeft.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de klusbike of heeft u vragen over andere duurzame mobiliteitsoplossingen? Bel dan vrijblijvend met onze specialisten via 088 - 28 28 400.


 1. 16 september 2020

  Prinsjesdag 2020

  ​Gisteren was het Prinsjesdag! Een Prinsjesdag als geen ander, maar mobiliteitsnieuws is er altijd. Wij zetten voor u de belangrijkste veranderingen voor de zakelijke rijder op een rij: wat verandert er in 2021?

 2. 7 augustus 2020

  Op vakantie, wat zijn de regels?

  Op vakantie gaan, het gaat dit jaar allemaal even anders. Eerst leek het erop dat een vakantie naar het buitenland er echt niet in zat, inmiddels kan er al veel meer. Waar kunt u naartoe op vakantie en wat zijn dan de regels? En wat nu als uw reis helemaal niet door kan gaan? Wij verzamelden een aantal handige websites waar u up-to-date informatie kunt vinden.

 3. 30 juni 2020

  Goed voorbereid op weg: met je (elektrische) leaseauto op vakantie

  Veel Nederlanders kiezen deze zomer voor een vakantie dicht bij huis. Gaat u met de leaseauto op vakantie? Ga dan goed voorbereid op weg en voorkom onwelkome verrassingen onderweg. Welke items zijn handig om – juist nu – mee te nemen en is een elektrische auto geschikt om mee op vakantie te gaan?

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief