Maak kennis met Yannick

25 september 2018

De gezichten achter Hitachi Capital Mobility: Deze keer een kennismaking met Yannick van Amerongen.

Wij, als Hitachi Capital Mobility, zijn ervan overtuigd dat goed contact waarde creëert voor iedereen. Onze belofte aan klanten is; ‘Prettig geregeld’. Dit is het gevoel dat je krijgt als je met onze mensen en dienstverlening in aanraking komt. We vinden het erg belangrijk dat het duidelijk is wie de gezichten achter Hitachi Capital Mobility zijn. Vandaag vroegen wij onze Accountmanager Binnendienst Yannick van Amerongen om te vertellen wie hij is, wat hij doet en hoe hij onze klantfilosofie in praktijk brengt. 

Wie ben je en wat is je functie bij Hitachi Capital Mobility?
Mijn naam is Yannick van Amerongen, ben 24 jaar en werk ik als Accountmanager Binnendienst op onze vestiging Heerhugowaard.

Wat vind je het meest interessant binnen je functie?
Hitachi Capital Mobility heeft als doel dat mensen zich onbekommerd kunnen verplaatsen, om anderen te ontmoeten en nieuwe dingen te ontdekken. Dat spreekt mij enorm aan want als Accountmanager Binnendienst ben ik samen met mijn team verantwoordelijk om bedrijven eigentijdse mobiliteitsoplossingen te bieden. Ik vind het dan ook interessant om ervoor te zorgen dat ze bij ons het gevoel ervaren dat het prettig geregeld is. Ook vind ik de relatieopbouw met (potentiële) klanten leuk. Een samenwerking komt uiteraard niet zo maar tot stand en daar gaat veel werk en gedegen advies aan vooraf. Ik vind de weg naar zo’n samenwerking toe erg boeiend.  

Hoe ben jij bij Hitachi Capital Mobility terecht gekomen?
Voordat ik in dienst kwam bij Hitachi Capital Mobility, werkte ik als recruiter voor een recruitmentbureau in de buurt van Heerhugowaard. Eén van de klanten toentertijd was Leasevisie, de voorloper van het huidige Hitachi Capital Mobility. Ik was op zoek naar een Leaseadviseur New Business (nu Accountmanager Binnendienst, red). Als recruiter moest je natuurlijk ook de vacature en functie van binnen en buiten weten, dus deed ik wat research. Ik omschreef aan verschillende kandidaten hoe de functie in elkaar stak en merkte dat ik daar zelf nog meer enthousiast van raakte dan de kandidaten zelf. Uit de werkzaamheden als recruiter haalde ik minder voldoening en dus besloot ik mijzelf als kandidaat voor te stellen. Na drie sollicitatierondes mocht ik hier 1 juni 2018 beginnen. 

Wat wil je graag bereiken met Hitachi Capital Mobility?
Net als Hitachi Capital Mobility wil ik natuurlijk groeien in mijn functie en in het bedrijf. Omdat ik nog niet heel lang werkzaam ben, wil ik graag een klantenbestand opbouwen, adviseren en natuurlijk ook geleidelijk uitbreiden. Uiteindelijk lijkt mij het leuk om bijvoorbeeld in de buitendienst te gaan werken.

Wat vind je van het team?
Toen ik startte bij Hitachi merkte ik al dat mijn team heel hecht is. Als nieuwkomer verwachte ik in eerste instantie dat het lastig zou kunnen zijn om er tussen te komen, maar daar had ik helemaal geen last van en ik werd vrijwel direct in het team opgenomen. Er wordt hard gewerkt, maar er is ook altijd ruimte voor een geintje. Dat vind ik mooi. 

Hoe is de werksfeer?
De werksfeer vind ik goed, we werken samen hard, maken af en toe een grapje en er is ook ruimte aan het blok voor iedere muzieksmaak. 

Ook werken bij Hitachi Capital Mobility?
Zie jij jezelf ook bij Hitachi Capital Mobility werken? Dan heb je geluk! Wij groeien en daarom zijn we op zoek naar nieuw talent. Bekijk hier onze vacatures.


  1. 9 maart 2021

    Hitachi Capital Mobility groeit door

    ​In een snel veranderende wereld neemt Hitachi Capital Mobility een leidende rol op het gebied van mobiliteit. Wereldwijde trends in mobiliteit worden vertaald in oplossingen op maat. Vorig jaar is daarom een samenwerking gestart met Mobility Mixx, waarmee full-service mobiliteitskaarten worden aangeboden.

  2. 2 februari 2021

    De toekomst van duurzame mobiliteit, wat is de volgende stap?

    Wat is de toekomst van duurzame mobiliteit? Rijdt straks iedereen in een elektrische auto? Hoe lang blijft de plug-in hybride auto nog populair? Gaat de waterstofauto nog een doorbraak maken? En hoe lang hebben benzine- en dieselauto's nog toekomst? Hitachi Capital Mobility presenteerde in samenwerking met Change Inc. een serie van vier video's over duurzame mobiliteit. Bekijk nu de samenvatting.

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief