Houd uw hoofd koel achter het stuur

24 juli 2019

Ondanks de hitte wilt u natuurlijk gewoon prettig autorijden. Houd uw hoofd cool met onze hittetips in het verkeer.

Heerlijk, het is zomer! Maar door de brandende zon kan het al snel te warm worden in uw auto. Met onze hittetips houdt u onderweg - letterlijk - het hoofd koel. Gewoon ‘prettig geregeld.’

1. Zet voor vertrek alle deuren en ramen open

Door voor vertrek alle deuren en ramen open te zetten, kan de ergste warmte vast ontsnappen uit de auto. Dat scheelt een boel hitte én ijver van uw airconditioning.

2. Zet de recirculatiestand aan

Schakel de eerste 5 minuten van de rit de recirculatiestand van uw auto in: hierdoor zal het interieur sneller afkoelen.

3. Houd je hoofd koel met de airco

Merkt u dat u tijdens een lange rit, korte nacht of bij hitte duf wordt onderweg? Zet dan uw airco aan. Zo houdt u uw hoofd koel, kunt u zich beter concentreren en is uw reactiesnelheid hoger. Belangrijk voor uw rijcomfort en veiligheid onderweg. 

4. Zet de airco niet kouder dan 6 ºC onder de buitentemperatuur

Check voor u de aircotemperatuur instelt, de buitentemperatuur. Temperatuurverschillen groter dan 6 ºC kunnen leiden tot hoofd- en keelpijn en verkoudheid. Heeft uw auto climate control? Dan heeft u geluk! Dan regelt de auto zelf automatisch de "optimale" binnentemperatuur. 

5. Richt de blowers niet op uw gezicht

Want zo kunt u last van tranende of geïrriteerde ogen krijgen en dat belemmert uw zicht op de weg.  

6. Dek het zijraam af

Veraangenaam de temperatuur aan boord door het zijraam van de auto af te dekken met een zonnescherm of handdoek.

7.  Neem een paraplu mee

Leg een paraplu in uw kofferbak. Wanneer u pech krijgt, moet u de auto uit en met een paraplu staat u dan niet onbeschermd in de brandende zon.

Vakantie

8. Niemand in de afgesloten auto laten zitten

Laat uw passagiers (dus ook eventuele huisdieren) nooit achter in een afgesloten auto. De temperaturen lopen namelijk razendsnel op, met levensbedreigende situaties tot gevolg!  

9. Zorg voor voldoende bandenspanning

Bij warm weer slijten uw banden extra snel en dit heeft invloed op uw remweg en wegligging. Bij een zwaar beladen auto is de juiste bandenspanning nog belangrijker. Dit kan het brandstofverbruik tot 5% terugdringen. Een band met 30% onderspanning daarentegen, slijt 50% sneller dan een band met de juiste spanning. 

10. Zorg voor voldoende ruitensproeiervloeistof

U zou het misschien niet denken, maar ruitenwissers zijn niet alleen bij neerslag belangrijk. Ook bij droog weer is het van belang dat uw ruitenwissers goed functioneren. Want samen met uw ruitensproeier houden de ruitenwissers uw voorruit vliegjes- en vuilvrij.  

11. Haal overbodige ballast uit/van uw auto

Wist u dat bagage zorgt voor een hogere brandstofverbruik? Dak- en fietsendragers kunnen het brandstofverbruik zelfs verhogen met 20 tot 30%! Laat ze dus niet ongebruikt en onnodig zitten. 

12. Neem voldoende drinken mee voor onderweg 

Want fris achter het stuur zitten, rijdt een stuk comfortabeler én veiliger!

Onderwerpen en veel gestelde vragen over vakantie met de leaseauto:

Heeft u andere vragen? Bekijk dan de Vraag & Antwoord pagina.


 1. 16 september 2020

  Prinsjesdag 2020

  ​Gisteren was het Prinsjesdag! Een Prinsjesdag als geen ander, maar mobiliteitsnieuws is er altijd. Wij zetten voor u de belangrijkste veranderingen voor de zakelijke rijder op een rij: wat verandert er in 2021?

 2. 7 augustus 2020

  Op vakantie, wat zijn de regels?

  Op vakantie gaan, het gaat dit jaar allemaal even anders. Eerst leek het erop dat een vakantie naar het buitenland er echt niet in zat, inmiddels kan er al veel meer. Waar kunt u naartoe op vakantie en wat zijn dan de regels? En wat nu als uw reis helemaal niet door kan gaan? Wij verzamelden een aantal handige websites waar u up-to-date informatie kunt vinden.

 3. 30 juni 2020

  Goed voorbereid op weg: met je (elektrische) leaseauto op vakantie

  Veel Nederlanders kiezen deze zomer voor een vakantie dicht bij huis. Gaat u met de leaseauto op vakantie? Ga dan goed voorbereid op weg en voorkom onwelkome verrassingen onderweg. Welke items zijn handig om – juist nu – mee te nemen en is een elektrische auto geschikt om mee op vakantie te gaan?

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief