Hitachi Capital neemt belang in Mobility Mixx en koopt Belgische leasemaatschappij

31 oktober 2019

De Hitachi Corporation neemt een belang van 49 procent in mobiliteitskaartenleverancier Mobility Mixx en de Nederlandse dochtermaatschappij Hitachi Capital Mobility koopt de Belgische leasemaatschappij Mobilease.

Hitachi raakt geïnspireerd door mobility-as-a-service

Hitachi Capital Corporation slaat twee slagen op de mobiliteitsmarkt in de Benelux: eerder deze week maakte het bedrijf bekend een belang van 49 procent in Mobility Mixx te hebben overgenomen van eigenaar ARS T&TT. Nu heeft zij de Belgische leasemaatschappij Mobilease overgenomen. "Hitachi Capital gaat haar basis in Europa verder ontwikkelen door op te schalen en haar portfolio aan diensten uit te breiden", aldus de organisatie.

Deze groei moet mede komen uit MaaS-oplossingen en Nederland is daarvoor een belangrijke markt, stelt het bedrijf. "Deze diensten geven gebruikers via een one-stop-shop toegang tot een grote variëteit aan mobiliteitsdiensten. Naast autoleasing ook openbaar vervoer, deelauto’s en deelscooters." Op de Belgische markt is Mobilease een interessante speler omdat dit bedrijf ook al een MaaS-oplossing biedt, in de vorm van Mobi360, waarmee de klant zijn leaseauto kan combineren met fiets of OV.

Mobility Mixx

Mobility Mixx is sinds 2001 in Nederland actief als leverancier van zakelijke mobiliteit, waaronder Mobility-as-a-Service en Smart Mobility-oplossingen. Via Mobility Mixx is het mogelijk om reizen te plannen, te boeken en de administratie af te wikkelen. "Hitachi Capital beschouwt participatie in Mobility Mixx als een uitstekende manier om haar bestaande internationale markten te versterken middels de bewezen innovatie, waarbij rekening is gehouden met maatschappelijke ontwikkelingen zoals verduurzaming en gedeeld gebruik van vervoersmiddelen."


  1. 12 november 2019

    Veilig onderweg in de herfst

    Het is weer herfst. Dat betekent regen en dalende temperaturen, laagstaande zon tijdens de spits en meer in het donker rijden. Dit zorgt natuurlijk voor meer files en ongelukken. Alle reden dus om de auto in optimale conditie te brengen en zelf extra alert te zijn achter het stuur. Met de volgende tips gaat u goed voorbereid op weg.

  2. 18 september 2019

    Prinsjesdag 2019

    Prinsjesdag 2019! Voor u in het kort de belangrijkste mobiliteitsuitkomsten op een rij: wat verandert er in 2020?

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief