Hitachi Capital Mobility, van hoofdsponsor naar hoofdsponsor!

17 september 2020

Hitachi Capital Mobility blijft verbonden als hoofdsponsor aan FC Emmen. Echter heeft het nieuwe hoofdsponsorschap een maatschappelijke tint. Hitachi Capital Mobility blijft namelijk aan als hoofdsponsor van het FC Emmen G-voetbal.

De samenwerking tussen beide partijen begon in 2015, toen leasemaatschappij Noordlease op de rug van het FC Emmen-shirt kwam te staan. Even later werd Noordlease hoofdsponsor en promoveerde zij ‘samen’ naar de eredivisie in 2018. Na een fusie ging Noordlease vanaf het seizoen 2018 – 2019 door het leven als Hitachi Capital Mobility en begeleidde FC Emmen tijdens zijn eerste twee seizoen in de eredivisie. Hitachi Capital Mobility draagt nu het stokje over aan de volgende hoofdsponsor en blijft zelf aan als businesspartner en hoofdsponsor van het FC Emmen G-voetbalteam.

Het FC Emmen-team voor kinderen met een beperking komt net zoals de eerste selectie uit in de eredivisie. En niet zomaar een eredivisie, het is namelijk de Bijzondere Eredivisie. Alle spelers en speelsters staan daadwerkelijk onder contract bij de enige Drentse betaald voetbalorganisatie. Het G-voetbal bij FC Emmen valt onder de maatschappelijke tak van de club, Stichting Naoberschap United.

Gert Veenstra, algemeen directeur van Hitachi Capital Mobility, is blij dat hij zich met zijn bedrijf hoofdsponsor mag noemen van het G-voetbal bij FC Emmen: “Het vergroten van de wereld van anderen is ons dagelijks werk. Dat doen we niet alleen voor onze klanten, maar ook voor mensen voor wie bewegingsvrijheid niet altijd vanzelfsprekend is. Ik heb veel mooie verhalen gehoord over de impact van het spelen bij een club als FC Emmen voor een kind met een beperking. Zo kan een ieder zich sociaal verder ontwikkelen, nieuwe dingen ontdekken en nieuwe mensen ontmoeten. Dat sluit naadloos aan waar wij, bij Hitachi Capital Mobility, voor staan

Ook Henk Eising, vicevoorzitter van Stichting Naoberschap United, is in zijn nopjes met de nieuwe hoofdsponsor van het G-voetbalteam: “Hitachi Capital Mobility staat midden in de samenleving en benadrukt dat nog meer eens met deze samenwerking. Ik ben erg trots dat het logo van een mooi bedrijf als Hitachi Capital Mobility voor twee seizoenen op de wedstrijdshirts van alle G-voetballers blijft prijken”.


  1. 9 maart 2021

    Hitachi Capital Mobility groeit door

    ​In een snel veranderende wereld neemt Hitachi Capital Mobility een leidende rol op het gebied van mobiliteit. Wereldwijde trends in mobiliteit worden vertaald in oplossingen op maat. Vorig jaar is daarom een samenwerking gestart met Mobility Mixx, waarmee full-service mobiliteitskaarten worden aangeboden.

  2. 2 februari 2021

    De toekomst van duurzame mobiliteit, wat is de volgende stap?

    Wat is de toekomst van duurzame mobiliteit? Rijdt straks iedereen in een elektrische auto? Hoe lang blijft de plug-in hybride auto nog populair? Gaat de waterstofauto nog een doorbraak maken? En hoe lang hebben benzine- en dieselauto's nog toekomst? Hitachi Capital Mobility presenteerde in samenwerking met Change Inc. een serie van vier video's over duurzame mobiliteit. Bekijk nu de samenvatting.

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief