Hitachi Capital Mobility groeit door

9 maart 2021

​In een snel veranderende wereld neemt Hitachi Capital Mobility een leidende rol op het gebied van mobiliteit. Wereldwijde trends in mobiliteit worden vertaald in oplossingen op maat. Vorig jaar is daarom een samenwerking gestart met Mobility Mixx, waarmee full-service mobiliteitskaarten worden aangeboden.

Samen met Mobility Mixx wordt het MaaS (Mobility-as-a-Service) product verder ontwikkeld. Deelmobiliteit is inmiddels een standaardproduct bij Hitachi Capital Mobility, hiervoor kunnen zowel (elektrische) auto’s als fietsen worden ingezet. Hiermee heeft Hitachi Capital Mobility de overstap gemaakt naar ‘Total Mobility Provider’.

De organisatie heeft het afgelopen jaar een metamorfose doorgemaakt. Het directieteam bestaat inmiddels uit vier personen: Kristof De Backer (België), Mark Feddes (COO), Paul van der Meulen (CFO) en Gert Veenstra (CEO). De verschillende locaties worden centraal aangestuurd. Thijs Frederiks is aangesteld als Head of Sales.

Nationale en internationale ontwikkelingen

Op korte termijn wordt er een nieuwe locatie geopend in het zuidoosten van Nederland. Ook internationaal breidt Hitachi Capital Mobility uit. Naast de bestaande vestiging in België wordt er dit jaar nog een vestiging in Luxemburg geopend.

Hitachi Capital Mobility krijgt in de loop van het jaar een nieuwe naam als gevolg van internationale ontwikkelingen en een aandelentransactie tussen de grootaandeelhouders. Deze naamswijziging wordt in heel Europa doorgevoerd voor alle Hitachi Capital Mobility bedrijven.

In vier jaar tijd is Hitachi Capital Mobility uitgegroeid tot een Europese speler van formaat met vestigingen in tien landen met complete mobiliteitsoplossingen voor ondernemingen en particulieren.


  1. 2 februari 2021

    De toekomst van duurzame mobiliteit, wat is de volgende stap?

    Wat is de toekomst van duurzame mobiliteit? Rijdt straks iedereen in een elektrische auto? Hoe lang blijft de plug-in hybride auto nog populair? Gaat de waterstofauto nog een doorbraak maken? En hoe lang hebben benzine- en dieselauto's nog toekomst? Hitachi Capital Mobility presenteerde in samenwerking met Change Inc. een serie van vier video's over duurzame mobiliteit. Bekijk nu de samenvatting.

  2. 28 januari 2021

    Wat staat er te gebeuren in 2021?

    Het afgelopen jaar heeft nagenoeg volledig in het teken gestaan van covid-19 en de crisis die hierdoor is ontstaan. Ook dit jaar zullen we nog grotendeels te maken hebben met de effecten en veranderingen die de crisis heeft veroorzaakt. Ook de wereld van mobiliteit blijft veranderen.

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief