Drie keer minder CO2-uitstoot bij elektrische auto’s dan vergelijkbare benzine- en dieselauto’s

30 april 2020

Een nieuw onderzoek wijst uit dat nieuwe elektrische auto’s gemiddeld drie keer minder CO2 uitstoten dan nieuwe benzine- en dieselauto’s. Er zijn verschillende aspecten meegenomen in het onderzoek van Transport & Environment: onder andere de energie die de auto gebruikt, de accu, het laadsysteem en het transport van elektriciteit van de elektriciteitscentrale naar het laadpunt.

The only way is up

Bovendien wordt de EV alleen nog maar schoner gedurende het gebruik. Dit komt omdat de energieleveranciers, met name binnen Europa, druk bezig zijn om de opwekking van elektriciteit zo schoon mogelijk te maken. Dit heeft op zijn beurt weer invloed op de productie van accu’s. Er wordt verwacht dat het ontwerp van de accu’s zich verder ontwikkelt waardoor deze ook langer meegaan en daardoor duurzamer worden.

Schoon, schoner, schoonst!

Uit het onderzoek blijkt dat een elektrische auto ook in de meest nadelige situatie schoner is dan een benzine- of dieselauto. Stel u heeft een accu uit China en elektriciteit opgewekt met kolen in Polen – dan is de uitstoot van uw EV nog steeds 22% minder dan een dieselauto en 28% minder dan een benzineauto. In het meest positieve scenario, bijvoorbeeld in Zweden, loopt dit zelfs op tot 80% minder CO2-uitstoot dan een dieselauto en 81% minder uitstoot dan een benzineauto.

Wil u meer informatie over elektrisch rijden of bent u benieuwd welke elektrische modellen u kunt leasen? Neem contact op: onze adviseurs staan klaar om al uw vragen te beantwoorden. 


  1. 30 juni 2020

    Goed voorbereid op weg: met je (elektrische) leaseauto op vakantie

    Veel Nederlanders kiezen deze zomer voor een vakantie dicht bij huis. Gaat u met de leaseauto op vakantie? Ga dan goed voorbereid op weg en voorkom onwelkome verrassingen onderweg. Welke items zijn handig om – juist nu – mee te nemen en is een elektrische auto geschikt om mee op vakantie te gaan?

  2. 23 juni 2020

    Wat betekent de invoer van de nieuwe WLTP-meetmethode?

    Gaat u een nieuwe leaseauto bestellen of heeft u er al een besteld die na 1 juli wordt geleverd? Dan merkt u mogelijk de effecten van de invoering van de WLTP-methode op uw BPM-tarief. Met ingang van 1 juli wordt de NEDC-meetmethode namelijk definitief vervangen door de WLTP-methode. Hoe veranderen de kosten van de BPM, de autoprijzen en de bijtelling door WLTP?

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief