De nieuwe Ford Ranger Wildtrack: een terugblik

7 augustus 2018

De afgelopen weken stond de gloednieuwe Ford Ranger Wildtrack bij ons in de showroom. We konden het natuurlijk niet laten om deze gloednieuwe bolide eens grondig aan de tand te voelen.

Imposant 

Al lopend naar de Ranger valt het imposante uiterlijk van de auto direct op. Het is het kleinere broertje van de in Amerika immens populaire Ford F150, maar is nog steeds een auto van formaat met zijn grootte van 5,63M. De Ford F150 is de best verkochte bedrijfswagen (en op 1 na best verkochte auto ter wereld) met 1.076.551 exemplaren in 2017. De lat ligt dus hoog voor de nieuwe Ranger. Niet alleen voor de kleinere mensen onder ons is de zij-opstap, standaard aanwezig bij de Wildtrack versie, een uitkomst maar ook voor de langere mensen onder ons is het geen overbodige luxe. Zo ver staat de bodem van de Ranger namelijk van het asfalt. De af te sluiten laadbak is goed toegankelijk via de achterzijde.

Eenmaal in de auto maken we kennis met het strak afgewerkte interieur die qua luxe niet onderdoet voor een personenwagen. De bolide geeft een typisch Amerikaans gevoel, mede door de gebruikte materialen.

Sterke motor

Nadat de motor is gestart hoor je de roffel uit de uitlaat die je verwacht. En zodra het gaspedaal wordt ingetrapt doet de “slechts” 200pk sterke motor uitstekend zijn werk. De auto wil zeer goed uit de startblokken. Hiernaast mag de Ranger 3.500 kg trekken en doet dit dan ook met speels gemak. Ondanks dat je merkt dat de auto hoger en zwaarder is dan een reguliere bedrijfsauto, is de auto goed uitgebalanceerd.

2-zitter

Voor de zakelijke grijs kentekenmarkt is de Stoere Ford Ranger in Nederland uitsluitend leverbaar als 2-zitter. De crewcab is dan wel voorzien van twee bakken op de 2de zitrij. Op de gestileerde zijkant van de auto wordt verwezen naar de 3.2 liter en 5 cilinder die in de auto ligt en gekoppeld is aan een 6-traps automaat.

Op dit soort momenten is het jammer dat Nederland een relatief vlak land is. Voor iedereen die iets anders wil, regelmatig op een onverhard wegdek rijdt, 3.500 kg moet trekken of gewoonweg in een stoere en fijne auto wil rijden is de Ford Ranger zeker een aanrader.

Bekijk hier de Ford Ranger Wildtrack Top Deal


 1. 13 maart 2020

  Maatregelen coronavirus

  Het coronavirus verspreidt zich in Nederland. Omdat het welzijn van u en onze medewerkers voorop staat, hebben wij een aantal maatregelen getroffen om eventuele besmetting met het COVID-19 virus zoveel mogelijk te voorkomen.

 2. 12 maart 2020

  Lagere maximumsnelheid op Nederlandse snelwegen

  De verlaagde maximumsnelheid van 100 kilometer per uur is op sommige Nederlandse snelwegen al vanaf vrijdagochtend 13 maart van kracht. Wanneer de nieuwe borden zichtbaar zijn, geldt de nieuwe snelheidslimiet. Een aantal van deze nieuwe borden wordt al in de nacht van 12 op 13 maart onthuld.

 3. 28 januari 2020

  Hydrogen Valley, volop kansen voor de waterstofauto

  Op dit moment is de elektrische auto enorm geliefd onder zakelijke rijders. Dat is natuurlijk niet gek, want wie wil nou niet in een fluitsterstille auto rijden, die ook nog eens goed voor het milieu is? Terwijl het overgrote deel van Nederland in een auto met accu rijdt, is er ondertussen nog een andere schone techniek die steeds meer terrein wint: waterstof.

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief