De nieuwe Ford Ranger Wildtrack: een terugblik

7 augustus 2018

De afgelopen weken stond de gloednieuwe Ford Ranger Wildtrack bij ons in de showroom. We konden het natuurlijk niet laten om deze gloednieuwe bolide eens grondig aan de tand te voelen.

Imposant 

Al lopend naar de Ranger valt het imposante uiterlijk van de auto direct op. Het is het kleinere broertje van de in Amerika immens populaire Ford F150, maar is nog steeds een auto van formaat met zijn grootte van 5,63M. De Ford F150 is de best verkochte bedrijfswagen (en op 1 na best verkochte auto ter wereld) met 1.076.551 exemplaren in 2017. De lat ligt dus hoog voor de nieuwe Ranger. Niet alleen voor de kleinere mensen onder ons is de zij-opstap, standaard aanwezig bij de Wildtrack versie, een uitkomst maar ook voor de langere mensen onder ons is het geen overbodige luxe. Zo ver staat de bodem van de Ranger namelijk van het asfalt. De af te sluiten laadbak is goed toegankelijk via de achterzijde.

Eenmaal in de auto maken we kennis met het strak afgewerkte interieur die qua luxe niet onderdoet voor een personenwagen. De bolide geeft een typisch Amerikaans gevoel, mede door de gebruikte materialen.

Sterke motor

Nadat de motor is gestart hoor je de roffel uit de uitlaat die je verwacht. En zodra het gaspedaal wordt ingetrapt doet de “slechts” 200pk sterke motor uitstekend zijn werk. De auto wil zeer goed uit de startblokken. Hiernaast mag de Ranger 3.500 kg trekken en doet dit dan ook met speels gemak. Ondanks dat je merkt dat de auto hoger en zwaarder is dan een reguliere bedrijfsauto, is de auto goed uitgebalanceerd.

2-zitter

Voor de zakelijke grijs kentekenmarkt is de Stoere Ford Ranger in Nederland uitsluitend leverbaar als 2-zitter. De crewcab is dan wel voorzien van twee bakken op de 2de zitrij. Op de gestileerde zijkant van de auto wordt verwezen naar de 3.2 liter en 5 cilinder die in de auto ligt en gekoppeld is aan een 6-traps automaat.

Op dit soort momenten is het jammer dat Nederland een relatief vlak land is. Voor iedereen die iets anders wil, regelmatig op een onverhard wegdek rijdt, 3.500 kg moet trekken of gewoonweg in een stoere en fijne auto wil rijden is de Ford Ranger zeker een aanrader.


 1. 7 augustus 2020

  Op vakantie, wat zijn de regels?

  Op vakantie gaan, het gaat dit jaar allemaal even anders. Eerst leek het erop dat een vakantie naar het buitenland er echt niet in zat, inmiddels kan er al veel meer. Waar kunt u naartoe op vakantie en wat zijn dan de regels? En wat nu als uw reis helemaal niet door kan gaan? Wij verzamelden een aantal handige websites waar u up-to-date informatie kunt vinden.

 2. 30 juni 2020

  Goed voorbereid op weg: met je (elektrische) leaseauto op vakantie

  Veel Nederlanders kiezen deze zomer voor een vakantie dicht bij huis. Gaat u met de leaseauto op vakantie? Ga dan goed voorbereid op weg en voorkom onwelkome verrassingen onderweg. Welke items zijn handig om – juist nu – mee te nemen en is een elektrische auto geschikt om mee op vakantie te gaan?

 3. 23 juni 2020

  Wat betekent de invoer van de nieuwe WLTP-meetmethode?

  Gaat u een nieuwe leaseauto bestellen of heeft u er al een besteld die na 1 juli wordt geleverd? Dan merkt u mogelijk de effecten van de invoering van de WLTP-methode op uw BPM-tarief. Met ingang van 1 juli wordt de NEDC-meetmethode namelijk definitief vervangen door de WLTP-methode. Hoe veranderen de kosten van de BPM, de autoprijzen en de bijtelling door WLTP?

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief