De nieuwe Ford Ranger Wildtrack: een terugblik

7 augustus 2018

De afgelopen weken stond de gloednieuwe Ford Ranger Wildtrack bij ons in de showroom. We konden het natuurlijk niet laten om deze gloednieuwe bolide eens grondig aan de tand te voelen.

Imposant 

Al lopend naar de Ranger valt het imposante uiterlijk van de auto direct op. Het is het kleinere broertje van de in Amerika immens populaire Ford F150, maar is nog steeds een auto van formaat met zijn grootte van 5,63M. De Ford F150 is de best verkochte bedrijfswagen (en op 1 na best verkochte auto ter wereld) met 1.076.551 exemplaren in 2017. De lat ligt dus hoog voor de nieuwe Ranger. Niet alleen voor de kleinere mensen onder ons is de zij-opstap, standaard aanwezig bij de Wildtrack versie, een uitkomst maar ook voor de langere mensen onder ons is het geen overbodige luxe. Zo ver staat de bodem van de Ranger namelijk van het asfalt. De af te sluiten laadbak is goed toegankelijk via de achterzijde.

Eenmaal in de auto maken we kennis met het strak afgewerkte interieur die qua luxe niet onderdoet voor een personenwagen. De bolide geeft een typisch Amerikaans gevoel, mede door de gebruikte materialen.

Sterke motor

Nadat de motor is gestart hoor je de roffel uit de uitlaat die je verwacht. En zodra het gaspedaal wordt ingetrapt doet de “slechts” 200pk sterke motor uitstekend zijn werk. De auto wil zeer goed uit de startblokken. Hiernaast mag de Ranger 3.500 kg trekken en doet dit dan ook met speels gemak. Ondanks dat je merkt dat de auto hoger en zwaarder is dan een reguliere bedrijfsauto, is de auto goed uitgebalanceerd.

2-zitter

Voor de zakelijke grijs kentekenmarkt is de Stoere Ford Ranger in Nederland uitsluitend leverbaar als 2-zitter. De crewcab is dan wel voorzien van twee bakken op de 2de zitrij. Op de gestileerde zijkant van de auto wordt verwezen naar de 3.2 liter en 5 cilinder die in de auto ligt en gekoppeld is aan een 6-traps automaat.

Op dit soort momenten is het jammer dat Nederland een relatief vlak land is. Voor iedereen die iets anders wil, regelmatig op een onverhard wegdek rijdt, 3.500 kg moet trekken of gewoonweg in een stoere en fijne auto wil rijden is de Ford Ranger zeker een aanrader.

Bekijk hier de Ford Ranger Wildtrack Top Deal


 1. 15 november 2018

  Kennis delen over jongere generaties maakt binnenstad duurzamer

  Jongere generaties leven volgens andere inzichten en patronen dan ontwikkelaars en beleidsmakers zijn gewend. Wat betekent dit voor de woningmarkt en de mobiliteit in binnensteden? Het is zaak van elkaar te leren. De Vastgoed Factory en Hitachi Capital Mobility laten Groningen zien dat het duurzamer kan.

 2. 8 november 2018

  Mobiel zijn als kernwaarde voor ontwikkeling

  Het leidende leasebedrijf van het Noorden is en blijft enthousiast partner van Trendship. Algemeen directeur Gert Veenstra en commercieel directeur Peter Visser van Hitachi Capital Mobility, het voormalige NoordLease: "De innovatiedrang van Trendship en mobiel zijn als kernwaarde voor ontwikkeling, passen heel goed bij elkaar".

 3. 25 september 2018

  Maak kennis met Yannick

  De gezichten achter Hitachi Capital Mobility: Deze keer een kennismaking met Yannick van Amerongen.

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief